Questo è il primo post del blog dedicato ad una ricetta della cucina italiana pensata e scritta in inglese per meglio coinvolgere tutti gli appassionati della nostra cucina al di fuori della penisola.
Colgo l’occasione per ringraziare l’autrice della ricetta Alessandra Aspelund di @ildelfinorosa che gentilmente mi ha autorizzato a pubblicare la sua ricetta e le sue foto del piatto che ha preparato, le “Trofie all”nduja“.
Vi lascio alla ricetta, buona lettura.
TROFIE with cherry tomatoes, basil, red onion and ‘NDUJA, served in a tasty bowl of Tuscan PECORINO cheese.
Very easy recipe for those who like spicy food. ‘Nduja is a chili spreadable pork sausage from the Region CALABRIA in South of Italy. Italian food is normally not very spicy, but this Region is the exception. Most Italian chili products and chili dishes come from this beautiful Region.
While you start boiling your trofie pasta, simply stir-fry some thin sliced red onion, cherry tomatoes, ‘nduja and fresh basil in olive oil. Be generous with the oil! Regulate the amount of ‘nduja according to how spicy you want your pasta to be. When the trofie are ready, mix them well in the sauce, add some fresh basil leaves and serve in the cheese (as I did here!) or in a plate (also very ok!). Place a little ‘nduja on top before serving.
Buon appetito!
By ildelfinorosa Alessandra Aspelund ( Consulente Alimentare)